Buurtsalon en Dorpspunt samen onder één dak

 

Beste inwoner van Krombeke,

 

Vanaf de zomer van 2021 zal jullie bekend ontmoetingscentrum er anders uitzien. Twee initiatieven, Buurtsalon van de Stad Poperinge en Dorpspunt in Krombeke van De Lovie vzw, zullen geïntegreerd worden in OC De Bampoele. Wij brengen jullie graag op de hoogte van de planning en de werkzaamheden.

 

Wat zal er gebeuren:

-      De berging achteraan wordt een ruimte voor de kinderopvang.

-      De foyer wordt verkleind. Een deel ervan wordt een nieuwe berging voor tafels en stoelen en een ander deel wordt de berging van de toekomstige buurtwinkel.

-      Er komt een extra toegang van de koer direct naar de sanitaire ruimtes.

-      Verwarming op mazout wordt vervangen door verwarming op gas.

-      Het gelijkvloers van de pastorie wordt volledig opgefrist en krijgt een nieuwe invulling (Buurtsalon-Dorpspunt):

·         De ruimten van de Kerkfabriek verhuizen naar de eerste en tweede verdieping. In de plaats komt een volledig vernieuwde bibliotheek en bar.

·         Het huidige lokaal van de bibliotheek wordt omgevormd tot een ontmoetingsruimte met tafeltjes en stoelen, én tot een buurtwinkel.

 

De verbouwingswerken zijn net gestart en zullen duren tot eind juni 2021. Dit betekent dat, met uitzondering van de grote zaal, het ontmoetingscentrum niet gebruikt kan worden tijdens deze periode. De grote zaal blijft altijd toegankelijk, o.a. voor het schoolturnen, maar tussen begin november en eind februari zal er geen verwarming aanwezig zijn. Hou hier zeker rekening mee.

 

De bibliotheek sluit de deuren vanaf november en dit tot zolang de werken duren. Als alternatieve dienstverlening brengt de bibliotheek boeken aan huis in Krombeke. Alle informatie vind je op poperinge.bibliotheek.be.

 

Via de stadskrant houden wij je op de hoogte van de werkzaamheden, maar ook op de website van de stad (www.poperinge.be) en van Krombeke (www.krombeke.eu) zal je beeldmateriaal en informatie terugvinden.

Een nieuwe invulling

Voor de nieuwe invulling houden we rekening met jullie noden en suggesties, zoals eerder aangegeven in de dorpsbevraging of op toekomstige overlegmomenten. Het wordt vast en zeker een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen van Krombeke en omgeving.

 

Als er vragen, suggesties of opmerkingen zijn, neem dan zeker contact op met de dienst cultuur via het nummer 057 346 688 of via cultuur@poperinge.be De balie van de dienst cultuur is tijdelijk enkel open op afspraak omwille van de verstrengde coronamaatregelen.

 

Vriendelijke groeten,
Stad Poperinge en De Lovie vzw

 

 

Hieronder kan je enkele sfeerbeelden van de vernieuwde pastorie terugvinden:

 

 

Buurtwinkel

 

 Bar

 

Bibliotheek